Hjelper Tutta til topps

Et selskap med utspring fra NTNU står bak et analyseverktøy som er skreddersydd vår største golfstjerne.

En gjeng smarte trøndere skal hjelpe Suzann «Tutta» Pettersen helt til topps på verdensrankingen i golf. Det melder NRK-sporten. Nå har hun også blitt aksjonær i selskapet Initial Force AS som står bak analyseverktøyet Swing Catalyst. Selskapet som er et spinoff-selskap fra NTNU, har tidligere ansatt ved NTNU Technology Transfer Office, Kristian Rathe i spissen.

Suzann Pettersen ble ranket som nummer to i verden både i 2011 og 2012, og nå håper golfesset at dette verktøyet kan hjelpe henne å innta toppen av verdensrankingen.

– Jeg merker hvordan man kan bruke bakken til å skape styrke og lengden i golf. Verktøyet gir meg en fantastisk bra analyse som viser hvordan vekten og vektforflytningen kan fungere på det optimale. Jeg har blitt bedre av å bruke det, sier Pettersen til NRK.

Foto: Initial Force AS

Les også: Radarhjelp til golfere
Les også: Bedre dreis på kølla