Forsker fikk 3,7 millioner på døra

Kreftforeningen bruker halvparten av sine midler til forskning. NTNU fikk mandag over 17 millioner å forske for.

Forsker Bodil Merete Kavli ved NTNU fikk uventet besøk til frokostkaffen sin i går. Grytidlig ringte nemlig Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, på døra sammen med TV2 Nyhetskanalen og dekan Stig Slørdahl fra NTNU. De delte ut en sjekk på 3,7 millioner som Kavli kan bruke til videre forskning. Slørdahl sier at Kreftforeningens midler er et betydelig bidrag til Kreftforskningen ved NTNU. Totalt fikk NTNU 17,5 millioner.

– Pengene gir et kvalitetsløft på forskningen. Det er kun de beste prosjektene som får penger, så det er ekstra hyggelig å få disse midlene, sier Slørdahl. Pengene skal blant annet brukes til prosjekter som handler om ultralyd og nanopartikler, og kreftcellers avhengighet av omgivelsene som angrepspunkt for behandling.

Også NTNU-forskerne Geir Slupphaug, Marit Otterlei, Hans Krokan, Magne Børset og Therese Standal har grunn til å være fornøyd, ifølge Adresseavisen.

Det er de store, veletablerte forskningsinstitusjonene som får mest av den rekordhøye potten på 160 millioner. De tre institusjonene som er innvilget mest penger i år er Oslo Universitetssykehus, Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.