Byggeprosjekter viktig del av utdanningen

Arkitektutdanningen ved NTNU er i vinden om dagen. Utdanningen som ligger under Fakultet for arkitektur og billedkunst omtales for tiden i både nasjonale og internasjonale arkitekturtidsskrift, og er i finalen om et senter for fremragende utdanning. Ved arkitekturutdanningen ved NTNU har man latt byggeprosjekter være en viktig del av utdanningen, og i sommer ble Rjukan Torgstove oppført av 22 av studentene i regi av studentgruppa Rallar arkitekter. Bygget er en paviljong som har som mål å fungere som en ny og annerledes møteplass for befolkningen på Rjukan.

I tillegg har to tidligere masterstudenter jobbet med en sneglehusformet paviljong som har fått navnet Frirom, som gir pårørende ved Barneklinikken ved St. Olavs Hospital et eget rom å slippe løs følelser i. Den ni kvardratmeter store paviljongen er formet som en spiral og står på taket av Kvinne-barn-senteret ved St. Olavs i Trondheim. Frirom har blant annet en himling av lys i taket og en egen lydinstallasjon som skal bidra til å skape ro og undring.

Arkitektutdanningen kjemper også blant åtte finalister om å bli tildelt status som Senter for fremragende utdanning (SFU). Det er Nasjonalt Organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) som vil kunngjøre vinneren 8. November.