Hjerneforsker fikk næringslivspris

Professor May-Britt Moser fikk Madame Beyer-prisen ved Næringslivskonferansen Manifestasjon 2013. Konferansens tema var vekst og verdiskaping i trøndersk næringsliv.

May-Britt Moser leder Senter for nevrale nettverk ved NTNU. Moser er en dyktig forsker og leder som har gjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt med banebrytende resultater innen hjerneforskning, heter det i juryens begrunnelse.

Madame Beyer-prisen deles ut til en kvinnelig leder av Sparebank1 SMN og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Stipend til studentbedrift

På konferansen fikk også Studentbedriften Rendra fra NTNUs entreprenørskole Generalkonsul Adolf Øiens etablererstipend på en halv million kroner. Rendra har utviklet et IT-basert arbeidsverktøy for byggebransjen. Verktøyet gjør 3D arbeidstegninger og annen informasjon tilgjengelig i sanntid på mobiler og nettbrett på byggeplassene.