NYTT PRODUKT: Alternativ til pulverkaffe

Den som vil ha seg en enkelt kaffekopp, og ikke er spesielt glad i pulverkaffe, ender ofte med å trakte mer enn hun drikker. Åpnede kaffeposer mister også fort mye aroma. Dette er både dyrt og upraktisk for den som ikke har stort forbruk – og dessuten dårlig miljøtenking.

Kaffeprodusenter i flere land er på jakt etter alternativer til pulverkaffen: porsjonspakninger med god kaffe. Det er også den kaffeelskende fjerdeårsstudenten Helene Bosvik ved NTNUs Institutt for produktdesign. I samarbeid med Kjeldsberg Kaffebrenneri i Trondheim har hun utviklet en miljøvennlig porsjonspakning etter tepose-prinsippet. Papirposen med bomullstråd gir riktig dosering

– og viser tydelig at her har vi med kaffebønner å gjøre.

Posen er ikke klar for markedet, men som produkt er det meget realistisk, påpeker Bosviks veileder, professor Guy Lönngren.