NYTT PRODUKT: Bygger romskip

Om noen måneder er kortfilmen «Alien Repair Guy» klar for det norske publikum. I science fiction-filmen er jordas ve og vel styrt av små bokser som ligger i bakken. Veiarbeidere i Trondheim kom over en slik boks – og ødela den. Kontrollboksen styrer alt som skjer på jorda, og fordi den er ødelagt har verden stoppet opp.

Derfor lander et romskip med en vaktmester fra verdensrommet – på torget i Trondheim – for å reparere boksen og redde jorda. I utgangspunktet er reparasjonen en rutinejobb for vaktmesteren, men da han oppdager et ekstra panel med knapper i boksen, som han begynner å teste ut, begynner ting å skje.

Tredjeklassestudenter ved Institutt for produktdesign, NTNU, fikk i oppdrag å lage romskip-kulissen i størrelse 1:1 – det vil si 3 x 3 meter (bildet). Skipet har en Star Wars-aktig dør, som åpnes og lukkes ved hjelp av lufttrykk og elektromotorer. Byggingen av romskipet ble derfor faktisk godkjent som en del av faget mekatronikk ved produktdesignstudiet.

Normann Fiction har fått en halv million i støtte fra Midtnorsk filmsenter for å lage filmen, som antagelig vil dukke opp på kinoene i løpet av høsten.