Et slag for golfen

Verdens golfinstruktører kan glede seg over et nytt treningshjelpemiddel. Firmaet Initial Force AS har tidligere utviklet en såkalt kraftplattform som, kombinert med videofilming og en trykkmatte, registrerer og analyserer golferens bevegelser under slaget, så vel som balanse, vektfordeling og fotplassering. Nå er systemet i tillegg forsynt med en ballradar, basert på forsvarsteknologi, som gir nøyaktige opplysninger om hele ballsvevet: retning, lengde, rotasjon og hastighet.

Målingsdata og videofilm kommer opp på en skjerm, og instruktøren har dermed et enestående utgangspunkt for å finne ut hvordan golferen kan forbedre sine bevegelser og slag. Initial Force er et barn av NTNU, og utstyret er testet ved NTNUs laboratorium for bevegelsesanalyse. Det blir nå presentert på verdensmarkedet.