Body Worlds Vital er originalutstillingen som viser ekte menneskekropper. Foto: Gunther von Hagens' BODY WORLDS, Institute for Plastination, Heidelberg, Germany, www.bodyworlds.com. All rights reserved.

Feiring av mennesket

44 millioner har sett utstillingen av ekte menneskekropper. Nå kommer den hit.

BODY WORLDS: 6. juni kommer den berømte utstillingen Body Worlds Vital til NTNU Vitenskapsmuseet i Trondheim.

Dette er originalutstillingen som viser menneskekroppens skjørhet og muligheter ved hjelp av en teknikk kalt plastinering. Teknikken stanser nedbrytingen av kroppen etter døden.

Over 44 millioner mennesker har opplevd BODY WORLDS i over 115 byer over hele verden – nå altså også i Trondheim, som eneste sted i Norge, heter det i en pressemelding.

Saken fortsetter under videoen.

Somme meiner den er uetisk og makaber. Andre synes den er estetisk flott. For første gong vil utstillinga «Body Worlds Vital», som består av døde kropper, bli vist i Norge og det heile skal skje på NTNU Vitenskapsmuseet.

Posted by NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet on Tuesday, May 30, 2017

Utstillingen er et samarbeid mellom NTNU Vitenskapsmuseet, Vitensenteret i Trondheim og Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab.

Menneskene som er med har bedt spesielt om å bli del av en utstilling under et program for kroppsdonasjon.

Body Worlds er antakelig interessant for barn fra 8 år og oppover. Men NTNU Vitenskapsmuseet anbefaler at alle barn er i følge med en voksen, og at foresatte vurderer om den er egnet for deres barn.

Utstillingen er åpen til 8. oktober.