Hanna Paulsberg er ny NTNU-ambassadør. Foto: Johannes Selvaag

Paulsberg ny jazzambassadør

Saksofonisten Hanna Paulsberg er utnevnt til NTNU-ambassadør.

Hanna Paulsberg ble utnevnt til «NTNU AMBASSADØR» for 2015/2016 under Trondheim Jazzfestival som fant sted i forrige uke.

«Kort oppsummert representerer Hanna noe friskt, spennende, solid og seriøst innenfor den afroamerikanske jazztradisjonen», mener juryen.

Fra juryen heter det ellers at «Hanna Paulsberg er stilsikker og offensiv. Med en sterk helhetstenkning rundt musikken sin, har hun fått anmeldernes Coltrane-hjerter til å slå dobbeltslag av pur glede. Hun har markert seg sterkt både nasjonalt og internasjonalt de siste årene både med egne prosjekter, og som aktiv i andres prosjekt.»

Her er en smakebit fra en opptreden i Estland i fjor.

https://www.youtube.com/watch?v=sQzMlLHnDqA

Hun gikk ut av NTNU Jazzlinja i 2011, og har siden det to utgivelser med Hanna Paulsberg Concept. Hun spiller ofte med Trondheim Jazzorkester, i tillegg til en lang rekke andre samarbeid.

Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival. Hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim.

Ved utnevnelsen legges det særlig vekt på artistens aktivitetsnivå, musikalske CV, turneplaner, kunstnerisk nivå, antall band, og internasjonale virksomhet, heter det

Ambassadøren(e) får et stipend som skal brukes til turnering og/eller promotering. Trondheim Jazzfestival administrerer ambassadørordningen i samarbeid med NTNU. Ambassadøren utpekes av en komité med medlemmer fra NTNU og Trondheim Jazzfestival. Komiteen administreres av NTNUs Informasjonsavdeling.

Utnevnelsen innebærer at artisten eller orkesteret får bruke den offisielle tittelen NTNU AMBASSADØR.  Artisten eller orkesteret mottar et stipend på 50.000 kroner som skal benyttes til turnering og profilering av dem og NTNU.  Virketiden gjelder fra utnevnelsen finner sted og 12 måneder frem i tid. Tittelen NTNU AMBASSDØR varer evig og skal aktivt brukes i promotering av artisten også etter virketiden.

I juryen satt Eirik Lian fra NTNU, Ernst Wiggo Sandbakk fra Trondheim Jazzfestival og musiker Hedvig Mollestad Thomassen.