Øyvind Sandbakk
Rett trening er en kombinasjon av rett intensitet, god teknikk og mentalt fokus, mener Øyvind Sandbakk. Foto: NTNU

Slik trener skistjernene

  • Publisert 09.01.15

Toppidrettsforsker Øyvind Sandbakk forklarer hvordan de store skistjernene trener best til sporten.com.

Rett trening er en kombinasjon av rett intensitet, god teknikk og mentalt fokus, mener Sandbakk. Han er forsker ved NTNU Senter for Toppidrettsforskning, men skal også være nettstedets ekspert på trening og prestasjon.

Riktig hvile og tilpassing til forholdene er viktig i en sport i endring. De aller beste, som Marit Bjørgen og Therese Johaug, tilpasser seg ikke idrettens stadige utvikling. De styrer den, heter det i saken.

NTNU Senter for Toppidrettsforskning samarbeider med Olympiatoppen. Her er noen av tipsene deres: