Foto: Kai T. Dragland / NTNU

Solgte gründersuksessen Kahoot!

Kahoot! har 12 millioner brukere og antallet vokser med rundt 900 000 ukentlig. NTNUs kommersialiseringsselskap TTO har nå solgt sin aksjepost for 11 millioner kroner.

NTNU Technology Transfers aksjepost på 20 prosent er kjøpt opp av de tidligere Mamut-gründerne Eilert Hanoa og Martin Kværnstuen. Den Oslo-baserte gründerduoen priser hele selskapet til 55 millioner kroner. Duoen gjorde store penger da de solgte it-selskapet Mamut til Visma for 750 millioner i 2011.

– Planen min var å jobbe som investor, men Kahoot! er så spennende og vokser så raskt at jeg ikke klarte å la være å gå inn i selskapet, sier Kværnstuen til Dagens Næringsliv.
Over 300.000 lærere har registrert seg som brukere, og mange av de 12 millioner brukere er amerikanske skoleelever. Hanoa og Kværnstuen håper på å kunne avslutte året med rundt 18 til 20 millioner brukere.

TTOS største suksess

Sjefen for NTNU Technology Transfer, Karl Klingsheim, er klar på at Kahoot! er den største suksessen TTO noensinne har hatt.

Kommersialiseringsselskapet TTO har tidligere vært oppstartshjelpere for andre internasjonale suksesser som oljeserviceselskapet Aptomar, nanoteknologiselskapet Crayonano og gruveboltselskapet Dynamic Rock Support. Disse er senere solgt videre til internasjonale investorer eller konserner for store millionsummer.