Telt og hengekøye i ett

Studenter har utviklet en ny hengekøye.

Under EN seiltur i Karibien prøvde NTNU-studenten Jonas Haug å sove de fleste steder, uten særlig hell. Nå har han og studievenner laget en hengekøye som kan brukes overalt – også når det regner.

Se video til høyre av hvordan hengekøyen fungerer.

Hengekøya veier bare litt over ett kilo, og er laget av  Jonas Haug, Elin Kathrine Saunes og Steinar Bukve Witsø fra NTNUs Entreprenørskole. Sammen driver de selskapet Amok Equipment som nå har startet salget av sitt første produkt som heter «Draumr»: en hengekøye som du både kan sitte og sove i – også på magen. En liten madrass stiver nemlig av hengekøyen slik at den blir flat. Myggnetting følger med, og det kan også festes et lite gapahuk-trekk over den slik at den blir som et hengende lite telt. Dette skriver Fredrikstads Blad.

Les mer om hengekøyen her.