Står bak kamerastyring i OL

Har du lagt merke til den kule kameraføringen i TV2 sitt OL-studio i Sotsji? Tidligere NTNU-studenter er involvert i utviklingen av teknologien.

Et av kameraene som de siste to ukene har zoomet inn på programlederne Julie Strømsvåg og Carsten Skjelbreid, er nemlig et robotkamera basert på teknologi utviklet av tidligere NTNU-studenter. Det er dette kameraet med det unike styringssystemet som gjør det mulig å få til de riktig fine kamerabevegelsene man har sett under årets sendinger fra de olympiske leker.

Det er selskapet Electric Friends AS som står bak kameraroboten. De har nå fått utviklet et nytt styringsystem av Rocketfarm AS, som er startet av tidligere studenter fra Teknisk Kybernetikk og NTNUs Entreprenørskole.

– Med dette kameraet får man til vriene og fine panoreringsbevegelser og systemet gjør det mulig å flytte og vri kameraet samtidig. Man slipper å ha en person bak kameraet, og det kan styres via en app som fungerer som en fjernkontroll, forteller Konrad Fagertun som er forretningsutvikler i søsterselskapet nLink.

Foto: Anders Tomren, Electric Friends.