Stephen Fry er blant trekkplastrene under vitenskapsfestivalen The Big Challenge i Trondheim 16. til 19. juni. Foto: Shutterstock, NTB Scanpix

Nesten utsolgt for festivalpass

Nå håper prosjektkoordinator for vitenskapsfestivalen The Big Challenge at mange kjøper dagspass. Over 40 foredragsholdere skal på scenen.

– Det er kun et titalls antall festivalpass igjen til vitenskapsfestivalen. Dette er vi veldig fornøyd med. Vi har en god del dagspass igjen. Nå er dagsprogrammene ferdig, og det er på tide å hive seg med, sier prosjektkoordinator Karl Asmund Olsson ved NTNU.

Sondre Justad er blant de mange artistene som kommer. Foto: Jonathan Vivvas Kise

Over 40 foredragsholdere 

Prisen for et dagspass er kr. 1165 eller 1470,- . Dette inkluderer kveldens rekke med konserter som blant annet er med Sting, Sondre Justad og Robert Plant.

– Vi har et tettpakket program fra morgen til kveld med verdensledende forskere og artister. Du får veldig mye for pengene. Det er også rabatterte priser for studenter, sier Olsson.

Vitenskapsfestivalen The Big Challenge går av stabelen 16 – 19. juni. I løpet av fire dager skal over 40 dyktige og interessante foredragsholdere på scenen i Olavshallen. Alle de fire dagene har hvert sitt dagsaktuelle tema.

Tilpasser seg legemiddelindustrien

Søndag blir en dag for helse. Da kan du blant annet høre på den internasjonalt kjente medisineren Ben Goldacre som nylig publiserte forskning om hvordan verdensledende medisinske tidsskrift tilpasser seg legemiddelindustrien.

Goldacre har skrevet flere bøker, og i flere år hatt en spalte i avisen The Guardian om dårlig vitenskap. Han har også skrevet om bok om hvorfor smarte folk tror på dumme ting.

Søndag kommer også Chris Murray som omtales som verdens mest kjente lege.

– Jeg gleder meg veldig, og tror mange kan få seg en bakoversveis av både Goldacre og flere av de som skal på scenen, sier Olsson.

Koralldød og kunstige hjerneceller

Mandag blir en dag for klima. Da kan du høre om blant annet koralldød til hvordan vi kan vite at klimamodellene virker. Tirsdag blir en dag om vår digitale fremtid.

– Vi får høre om både slangeroboter og hvordan kunstige hjerneceller kan bli fremtidens datamaskiner. Jeg får en følelse av science fiction når jeg leser om hva en del av foredragsholderne jobber med, men det er ikke science fiction. Det er en virkelighet som er her nå, sier Olsson.

Den siste festivaldagen er viet kampen om sannheten. Foredragsholderne vil snakke om kvinnehat i en digital tidsalder, fremtidens kapitalisme, fake news og populisme.

– Trondheim er en vitenskapsby som koker av kunnskap hele året. Disse fire dagene kan alle som vil få ta del i det. Vi håper at ingen ser seg tilbake når festivalen er over og tenker at de gikk glipp av noe, sier Olsson.