KORTNYTT

Mindre salt og mettet fett i matpakken

Brød, smelteost og spekepølser er vanlig i norske matpakker. Matprodusenter og matforskere ønsker å gjøre noe med dette siden det bidrar til at vi får for mye salt og fett i oss.

Helsemyndighetene har invitert til dugnad for å redusere saltinntaket i befolkningen, og et nytt forskningsprosjekt med tittelen «En sunnere matpakke» skal utvikle produkter med lavere innhold av salt og mettet fett. Prosjektet har oppstart i 2015 og varer i tre år.

Det er Kavli, Norgesmøllene, Mesterbakeren, Bergensbakeriene, Tind, Nortura, Orkla Foods Norge, samt forskningsinstitusjonene SINTEF, Nofima og Animalia som skal jobbe med dette.
Målet for prosjektet «En sunnere matpakke» er å utvikle brød og smelteost med mindre salt, og spekepølsene der både saltmengde og mengde mettet fett skal reduseres.