Kahoot! tar neste steg. Nå kan det også brukes til å gjøre lekser. Illustrasjon: Kahoot!/NTNU

Kahoot! gjør hjemmelekser til en lek

Det populære læreprogrammet Kahoot! tar steget videre. Nå gjør det også lekser morsomme, og millioner av quizer er åpne for alle.

KAHOOT!: Lekser er ikke alltid så populært, men noen av dem blir nok atskillig mer populære enn andre. Særlig fra nå av. Kahoot! har fått en ny oppdatering med nye muligheter.

– Dette er første gang noen lanserer et konsept i stor skala som gjør at du kan spille deg gjennom lekser, sier professor Alf Inge Wang ved Institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU.

Hovedgevinsten er at elevene blir motivert til å gjøre lekser. Læreren får direkte og detaljert feedback på hvordan elevene har gjort skolearbeidet uten å manuelt rette prøver.

Wang fikk ideen til spillet. Kahoot! er en av NTNUs største teknologiske suksesser. Spillet er gratis, gjør læring til en spørrelek, og brukes daglig i undervisningen av millioner av elever. Målet har vært å gjøre læring til noe morsomt, og det har fungert.

Lærelysten eller bare lyst på en quiz? Kahoot! er noe for deg. Illustrasjon: Kahoot!/NTNU

Programmet har selvsagt også vært tilgjengelig for alle andre som ønsker å arrangere eller delta i en quiz.

Lekser blir quiz

Foreløpig har live-kahoot vært eneste mulighet. En lærer eller quizmaster kunne arrangere en spørrekonkurranse eller prøve for elevene i klasserommet eller lokalet de svarelystne befant seg i. Folk i lokalet kunne logge seg på med en kode og svare direkte på spørsmålene med mobiltelefonene sine.

Men med den seneste oppdateringen kan Kahoot! altså også brukes til repetering og til hjemmelekser. Samtidig vil quizfans finne millioner av muligheter.

Lærere kan nå sende lekser eller repetisjonsoppgaver i form av en quiz til elevene, direkte i appen, via mail eller gjennom ulike andre meldingstjenester. Deretter kan elevene svare på spørsmålene med mobilen når de har mulighet for det.

Du kan altså også spille alene, bare for å teste deg selv eller rett og slett fordi du synes det er artig. Du kan også utfordre venner.

20 millioner åpne quizer

Anbefalte spørrekonkurranser ligger nå tilgjengelig på startskjermen, med mulighet for å søke seg frem til flere. Over 20 millioner brukerlagde spørrekonkurranser, eller kahoots, ligger allerede klare i et bibliotek. Dette er altså gratis, åpent og tilgjengelig for alle.

Spillplattformen har over 50 millioner aktive brukere i måneden. Det er brukt i nær 200 land.

Kahoot! ble opprinnelig utviklet ved NTNU etter en idé av professor Alf Inge Wang og kolleger. Morten Versvik utviklet programvaren som en mastergradsoppgave. Kahoot! er nå eid av et eget selskap som fortsetter med å utvikle programmet.

Du kan lese mer på kahoot.com, eller last programmet ned på din egen mobil eller eget nettbrett på App Store eller Google Play.