To glade skribenter med hver sin diplom. Christina Benjaminsen og Anne Sliper Midling. Foto: Nina Tveter/Kommavd. NTNU

Gemini.no fikk diplomer for gode artikler

  • Publisert 24.11.16

«50 000 nordmenn trenger mer morfin» og «Hvor sunt er egentlig makrell i tomat?» Disse Gemini.no-artiklene fikk nylig hederlig omtale av Forskning.no

Hvert år deler Forskning.no ut diplomer til årets beste artikkel og til artikler som fortjener hederlig omtale. Gemini.no sine to eiere – NTNU og Sintef – fikk hver sin hederlige omtale for to artikler som er publisert på Gemini.no

Christina Benjaminsen fra SINTEF for artikkelen Hvor sunt er egentlig makrell i tomat?

Utdrag fra juryens begrunnelse: Språket er enkelt, og veien fra råvare til hermetikkboksen er enkelt forklart. Også hva som skjer underveis med vitaminer, proteiner og langkjedede omega-3 fettsyrer. En godt skrevet nyhetssak, med et allment spørsmål. Enkelt forklart i en ledig stil. Leserne har respondert på både tema og tilgjengeligheten.

Anne Sliper Midling, Gemini, NTNU for artikkelen 50 000 nordmenn trenger mer morfin

Utdrag fra juryens begrunnelse: Saken starter konkret, vi får vite hvordan forskningsspørsmålet oppstår: i en operasjon med en pasient. Vi får i artikkelen følge veien fra spørsmålet, gjennom nye spørsmål, ideer og svar, til det endelige resultatet. Metoden er levende fortalt, med små gåter som blir løst underveis. Språket er levende og engasjerende. Temaet angår mange.

Hederlig omtale fikk også Elin Nyberg fra Universitetet i Stavanger.

Årets beste artikkel skrev Wenche Gerhardsen fra Forsvarets forskningsinstitutt – for en artikkel om hvorfor noen får hvite fingre når det er kaldt.