Orbit ble «Årets spill». Vinnerne tok hjem 30.000 kroner. Foto: Emilie Wilberg/NTNU

Orbit ble «Årets spill»

Vinneren stakk av med 30.000 kroner under Norwegian Game Awards.

Norwegian Game Awards ble avholdt ved NTNU i Trondheim torsdag 19. februar. Der ble Orbit kåret til «Årets spill». Vinneren av tittelen stikker av med 30.000 kroner.

Norwegian Game Awards og Start NTNU arrangerer Norges største spillutviklingskonkurranse for studenter. Dette var sjuende gang at prisutdelingen fant sted. Juryen kommer fra Spillkritikerlauget.

Det ble gitt premie i flere klasser. Dette er vinnerne, med kommentarer fra Norwegian Game Awards.

Beste spill

Orbit. Dette spillet overrasket juryen med sin profesjonelle fremtoning; både lyd, design og spillbarhet er svært godt gjennomført. Viktigst av alt er det veldig morsomt å spille. Derfor er det også det beste bidraget i hele konkurransen.

2. plass: Corroded. Hurtig og actionfylt robotaction med mye potensial. Dette spillet har byggestenene som skal til for å skape en god, fengende og vanedannende flerspilleropplevelse.

3. plass: Through the Woods. Skummel og ambisiøs overlevelsesskrekk som ser ut til å hente det beste fra de mørkeste kroker av norske folkefortellinger. Selv om versjonen vi spilte ikke representerte en fullstendig spillopplevelse, er det liten tvil om at dette spillet har stort potensial for videreutvikling.

Beste konsept

Dwarfheim. Dette er et virkelig ambisiøst og spennende konsept, bygd rundt en kreativ, asymmetrisk flerspillerdel. Selv om det blir utfordrende å skape balanse i dette spillet, er potensialet skyhøyt dersom utviklerne lykkes med sine mål.

Beste lyd

Through The Woods. Dette spillet bruker en kombinasjon av naturlige og ambiente lyder som underbygger handlingen og virkelig lykkes i å skape en skummel stemning. I tillegg gir stemmeskuespillet løfter om et spill og en historie som tar skrekksjangeren på alvor.

Beste mobilspill

Traffic Control. Dette er en kaotisk og morsom trafikksimulator som skaper et deilig kaos ved å ta i bruk et trafikkbilde vi kjenner fra hverdagen. I sin nåværende form framstår det som en artig opplevelse på mobil, men juryen er spent på å se om spillet har potensial til å utvikle seg videre.

Beste visuelle design

Orbit. Dette spillet har et usedvanlig lekkert og gjennomarbeidet design. Grafikken er behagelig å se på, samtidig som den utfyller spillets øvrige aspekter på en overbevisende måte.