Langrennski med egen app

Den norske langrennsski-produsenten Madshus har digitalisert skiproduksjonen, slik at utvalgte modeller går ut fra fabrikklokalene på Biri med en egen identitet. Det gir nye muligheter for både forhandlerne og skienes nye eier.

Teknologien er basert på en RFID-brikke som er plassert under bindingsplaten på skiene. På denne måten har produsenten har lagt inn skienes tekniske data i hver ski allerede under produksjonen. Forhandlerne kan nå få tilgang til data som gjør det mye lettere å velge riktig ski for kunden, mens kunden kan via en app få opp skienes egenskaper og masse annen tilleggsinformasjon om ski, smøring, trening og turopplevelser.  Planen er at alle skiene som produseres på Biri etter hvert skal få sin egen RFID-brikke. Forskningen som ligger til grunn er utført i samarbeid med SINTEF, og har tatt åtte år. Prosjektet er støttet av Forskningsrådet.