Idretten samlet på ett sted

– Det er lett å se at det nye, flotte toppidrettssenteret her i Granåsen vil bli en viktig leverandør av fremtidens OL- og verdensmestere, mener rektor Gunnar Bovim ved NTNU.

Senteret ble åpnet fredag 4. oktober. NTNU har i dag 115 studenter med toppidrettsstatus, og de fleste er kategorisert som morgendagens toppidrettsutøvere. Foreløpig forbereder fem studenter seg på olympiske leker. NTNU har også Europas eneste universitetslag i langrenn – Team NTNU.

Bovim sier at fordi Institutt for bevegelsesvitenskap og Senter for toppidrettsforskning nå er samlokalisert med Olympiatoppen, har vi fått en viktig plattform for den faglige utviklingen som er nødvendig for at Norge fortsatt kan være en av de viktigste aktørene innenfor toppidrett, og da særlig innenfor mange av vinteridrettene.

– Ungdom som ønsker å kombinere toppidrett med utdanning, er vant til å stille høye krav og arbeide hardt for å nå dem. Vi erfarer at mange av våre toppidrettsutøvere også er blant de beste studentene. Det er derfor viktig at vi legger til rette for at disse talentene skal kunne kombinere toppidrett og utdanning; at de skal slippe å måtte velge enten idrett eller utdanning. Og disse studentene er spesielt attraktive i arbeidsmarkedet, sier Bovim.