Kornstad ny ambassadør

Saksofonist Håkon Kornstad er utnevnt til «NTNU ambassadør» for 2013 og 2014. Juryen mener at han er en særdeles spennende musiker av vår tid.

Utnevnelsen innebærer at artisten får bruke den offisielle tittelen «NTNU ambassadør». Han samtidig mottar et stipend på 50 000 kroner. Pengene skal benyttes til turnering og profilering, både av artisten og NTNU.

Ny ambassadør hvert år

Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival der det hvert år utnevnes en artist eller et band som kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Det legges blant annet vekt på aktivitetsnivå, musikalsk CV, kunstnerisk nivå, antall band og internasjonal virksomhet.

Selve utnevnelsen fant sted lørdag kveld, før NTNUs superlørdag i Dokkhuset.

Sentral profil i norsk jazz

I juryens  begrunnelse beskrives Kornstad som en særdeles spennende musiker av vår tid:

«Etter tiden på NTNU Jazzlinja har han vært en sentral profil i norsk jazz. Han har blant annet deltatt i bandet Wibutee, og hatt sin egen trio. Han har tre soloalbum bak seg, samt en lang rekke samarbeidsprosjekt med noen av landets fremste jazzmusikere.

Håkons sterke kunstneriske integritet kombinert med stor musikalsk nysgjerrighet gjør at han hele tiden er i utvikling, overrasker lytteren og setter et personlig preg på musikken.

I den siste tiden har Håkon uredd hoppet inn i operaens verden. I godt voksen alder ble han tatt opp på Statens operahøgskole, og i dag kombinerer han opera og moderne jazz. Han har debutert på Den Norske Opera, og i det meget spennende prosjektet ”Tenor Battle” er begrepet nyskapende uungåelig. Håkon presenterer her to ulike sjangre på en genial måte. Fantastisk brobygging og rekruttering.»

Hør hans foredrag om magien som oppstår i krysningspunktet mellom saksofon og opera, fra TEDx Oslo 2012: