LectureQuiz logo

Nytt produkt: Quiz for klassen

Quiz for klassen«Lag din egen quiz»-programmet LeqtureQuiz er utviklet som et undervisningsverktøy. Flere spillere (studenter) konkurrerer om å svare korrekt på spørsmål som kommer opp på en felles skjerm – via fire fargeknapper som de selv kontrollerer.

Knappene kan styres enten på mobilen eller på en pc, så lenge den har nett-tilkobling. Læreren kan velge hvilken type konkurranseform quizen skal ha, og det er mulig å spille enkeltvis eller i grupper. Ifølge spillutvikler Alf Inge Wang er det bare nettets kapasitet som setter grensene for antall spillere samtidig.

Spillet er ment å gi lærere en mulighet til å variere undervisningen, skape engasjement, og samtidig få statistikk på hva det er studentene husker. Dette gjør verktøyet til både en inspirasjonsfaktor og en evalueringsform. Det skal ikke ta mer enn ti minutter å lære seg spillet og forstå hvordan man lager en quiz.

LectureQuiz er utviklet på NTNUs Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap, og skal komme på markedet i løpet av våren.