Board room

NY BEDRIFT: Enkel timeregistrering

Fire studenter ved NTNUs Institutt for kybernetikk og én fra Entreprenørskolen utviklet i sitt siste studieår (2008) et helt nytt verktøy for registrering av arbeidstid, kanskje det enkleste verden hittil har sett. Det består av en prosjektoversikt, der hvert prosjekt eller hver arbeidsoppgave har sin fargekode, og en tidslinje. Alt brukeren trenger å gjøre, er å markere tidslinja mellom to klokkeslett, og klikke på riktig prosjekt. Resten holder systemet orden på.

Etter avsluttede studier i høst opprettet studentene firmaet Yast, som nå holder til i Sogndal. Før jul lanserte de en testversjon av systemet på det internasjonale markedet, og responsen har vært oppsiktsvekkende god. De regner med å ha en betalingsversjon klar i løpet av ganske kort tid.

De fem unge gründerne i Yast heter Halvor Gregusson, Jørn Sandvik Nilsson, Håvard Halvorsen, Jørgen Borgesen og Øivind Loe.