Fleksibel barnestol

NYTT PRODUKT: Årets Designpris ble delt ut under Technoport Awards i oktober, og gikk til Formel Industridesign AS som har designet Krabat jockey – en fleksibel barnestol. Firmaet Krabat har stått for prosjektledelse og utvikling av stolen, samt produksjon og markedsføring. Daglig leder i Krabat, Tom-Arne Solhaug, er utdannet ved NTNU.

I Jockey-stolen sitter barnet på et sadelsete som skiller beina fra hverandre. Sammen med fotbrettene minsker dette behovet for støtte til overkroppen. Stolen er sammenleggbar, har mange tilpasningsmuligheter og er svært lett. Den letter også tilgangen til vanlige bord for funksjonshemmede barn.

Designprisen er på 150 000 kroner og er landets eneste pris for industridesignerbransjen. Den ble til etter et initiativ fra NTNU og Sparebanken, i samarbeid med Norske Industridesignere.