Fullt av fascinerte unge

De drakk robotsaft og spiste sjokoladeis – nedkjølt med flytende nitrogen. De lærte å lage slim (bildet), støpe tinnsoldater, utvinne olje og skille mellom DNA fra kiwi og løk. Ikke rart at Forskningstorget har blitt et populært årlig evenement for barn og ungdom.

Helt fra teltdørene ble åpnet, strømmet nysgjerrige unge inn i de to store teltene i Midtbyen i Trondheim. I år hadde Forskningstorget flere stands og flere kvadratmeter med telt enn noen gang. Fredag var elever invitert til å høre, se og smake på forskningen. Lørdag var torget åpent for alle interesserte. Over ti tusen mennesker besøkte arrangementet i år. Forskningsdagene i Sør-Trøndelag er en del av en landsomfattende forskningsfestival der folk får møte forskere og forskning på en ny måte. Det er i år ellevte gang september-arrangementet går av stabelen.