Arkiv

Laste ikon
LASTER INNHOLD
Aeromonas. Bildet viser sushi.

Hvor trygg er sushien din?

Bakterier i rå sjømat kan gjøre deg syk. Sjømat kan også spre bakterier som er motstandsdyktige mot antibiotika. Blant disse er Aeromonas.

Cybersikkerhet

Den må tidlig krøkes som god datasnok skal bli

Behovet for digital sikkerhetskompetanse øker stadig. Det var sommerens dataangrep mot tolv norske departementer og Stortinget en kraftig påminnelse om. Hacking i organiserte former er løsningen, mener NTNU-forsker.

Hva skal solkraften fra naboen koste?

I framtida vil vi få lokale energisamfunn med boliger og næringsaktører som kjøper og selger strøm seg imellom. Da må vi finne ut hvordan strømprisen bør fastsettes.

Legionella invitro

Dette kan øke risikoen for legionella

Forskere har testet ulike type fordelerskap for vann. Skap som kombinerer tappevann og gulvvarme, kombiskap, viser seg å gi unødvendig risiko for legionella.

Forsker Andreas Hagemann i laben hos SINTEF.
BLOGG

Derfor belyser vi lakselusa 

Lakselus skaper trøbbel både for villaks, oppdrettslaks og for havbruksnæringa. Vi tester om lys kan bidra til å løse luseproblemet. 

Kollektiv for eldre.

Kollektiv for eldre blir mer og mer populært

De neste 20 år blir det 250 000 flere mennesker i Norge som er over 80 år. Det kan gjøre noe med måten vi bor på. Eldre som deler på kjøkken og hage blir mer og mer populært.

Kan mikroplast benyttes til å lage betong?

Gummigranulat fra kunstgressbaner skal bort. Hvor gjør man av disse mange tusen tonn med mikroplast? Jo, man kan benytte dem i betongproduksjon, viser NTNU-forskning.

Strandsnegl i mikroskop i lab hos SINTEF

Denne sneglen kan bli big business

For første gang har forskere klart å dyrke fram det franskmenn ser på som en delikatesse i laboratoriet. Nå håper forskere at strandsneglen kan blir en del av den nye, norske oppdrettsnæringa.